پانوراما دربین صاحبنظران این حوزه تعاریف متنوعی دارد، اما تمامی این تعاریف به زبان ساده یک مفهوم کلی دارند.
تصاویر Panorama یا دیدوسیع، به تصاویری گفته می شود که در یک نما دیدی گسترده تر از حالت عادی ( زاویه دید چشم انسان در حالت عادی حدود 75 درجه است) در اختیار بیننده قرار می دهد.
پانوراما می تواند از ترکیب یا به هم چسباندن چند یا چندین عکس تشکیل شده باشد و یا بوسیله دوربین های خاصی در یک برداشت گرفته شده باشد.
این تصاویر قابلیت واکنشگرایی داشته یعنی با حرکت فرد زاویه دید نیز تغییر می کند.
این تصاویر معمولاً برای نمایش بهتر یک محیط، محل یا منطقه به بازدید کننده به صورت مجازی تهیه می گردد. غالباً برای بازدید بهتر این تصاویر از دیوایس ها یا نرم افزارهای بخصوصی استفاده می گردد.
انواع تصاویر پانوراما
دسته اول ( پانوراما عریض) :شامل چندین عکس به هم پیوسته در راستای عرض است که معمولاً قابلیت پرینت بر روی کاغذ را نیز دارد.
دسته دوم ( پانوراما 360 درجه) : این نوع تصاویر همانند مورد بالا در راستای عرض به صورت 360 درجه و با گرفتن چندین عکس تشکیل می شود.
همانطور که مشخص است این تصاویر به دلیل حالت سیلندرواری که دارد قابلیت نمایش و چاپ بروی کاغذ را ندارد و بصورت مجازی در دیوایس ها قابل مشاهده می باشد.
دسته سوم ( پانوراما کروی) : این نوع تصاویر که پیشرفته ترین و پر طرفدارترین نوع پانوراما می باشد همانند حالت قبلی بصورت 360 درجه می باشد.
تفاوت این حالت با مورد پیشین دراین است که تصاویر نه تنها در عرض ختم نمی شود بلکه در راستای ارتفاع نیز ادامه داشته و شما می توانید بالای سر و زیر پای خود را هم ببینید. یعنی همه زوایای محیطی که در آنجا قرار گرفته اید قابل مشاهده می گردد.
این نوع پانوراما نیز همانند حالت قبل قابلیت چاپ یا مشاهده بصورت عادی نداشته و معمولاً با تجهیزاتی از قبیل هدست های واقعیت مجازی مشاهده می گردد.